Eindelijk Erkenning voor Problemen in de Visbuurt

Na herhaaldelijk aandacht te hebben gevraagd voor de veiligheid en leefbaarheid in de Visbuurt, Spoorgracht en Janzenstraat, is het zover: de burgemeester heeft deze gebieden eindelijk aangewezen als veiligheidsrisicogebied.

Na herhaaldelijk aandacht te hebben gevraagd voor de veiligheid en leefbaarheid in de Visbuurt, Spoorgracht en Janzenstraat, is het zover: de burgemeester heeft deze gebieden eindelijk aangewezen als veiligheidsrisicogebied. Dit is een stap waar wij als Stadspartij Den Helder al tijden voor strijden, omdat we veel meldingen krijgen van bewoners die zich zorgen maken over hun leefomgeving.

Mensen die de moeite nemen om problemen te melden, moet je serieus nemen,” aldus onze fractievoorzitter Harrie van Dongen. “Helaas werd er vanuit het stadhuis niet altijd geluisterd; brieven bleven onbeantwoord en telefoontjes werden niet teruggebeld. Dat kan natuurlijk niet. En dan hebben we het nog niet eens over de mensen die niets durven te zeggen, uit angst voor represailles.

De wijk haalde de afgelopen dagen de media door de plaatsing van vuurwerkbommen, maar we weten dat er veel meer speelt. Hier hebben we als Stadspartij Den Helder als eerder vragen over gesteld en onze zorgen geuit. Gelukkig lijkt er nu eindelijk actie te worden ondernomen. Wij hopen dat de burgemeester en de officier van justitie verder kijken dan alleen de incidenten met vuurwerk. Want dit probleem is niet uit de lucht komen vallen.

Nu is het tijd om de juiste vragen te stellen: Wat speelt er precies? Wie zijn de betrokkenen? En vooral, waarom is er zo lang niets gedaan met de signalen uit de wijk? Het is hoog tijd voor een plan van aanpak dat samen met de bewoners wordt ontwikkeld.

Wij blijven ons inzetten voor de mensen in de Visbuurt en blijven deze situatie nauwlettend en kritisch volgen. Wij vinden het belangrijk dat de buurt veilig is en blijft, en dat mensen zich weer thuis kunnen voelen zonder bang te hoeven zijn voor overlast of erger.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.